Vipbakim

Kakao Yağının Cilde Faydaları

Kakao Yağının Cilde Faydaları

Kakao yağı, kakao ağacının çekirdeklerinden elde edilmektedir. Cilde ve saç diplerine olan faydaları saymakla bitmemektedir.

Eğer sizlerde ferah, ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsanız kakao yağını hemen deneyin.

Kakao Yağı Nasıl Üretilir?

Kakao yağı, soluk sarı rengi ve saf yenilebilir olan kakao çekirdeğinin kavrulmasının ardından fermente edilmesi ile üretilir. Oda sıcaklığında olabildiğince katı bir durumda bulunmaktadır. 345 dereceden sonra erimeye başlayan bir yapıya sahip olmaktadır. Kullanılmadan önce benmari usulü eritilerek kullanılabilmektedir. Raf ömrü oldukça uzundur. Bu sebep ile kozmetik ürünleri arasında yer alabilir. Cilt bronzlaştırıcı özelliği ile bilinen kakao yağı, özellikle yaz aylarında tatil yapmayı sevenlerin elinden düşmemektedir. Cilde doğal bir bronzluk görüntüsü sağlamaktadır. Doğal yollar ile bronzlaşmak istiyorsanız kakao yağı mutlaka kullanabileceğiniz bir yağ olmaktadır.

Cilde Faydaları Nelerdir?

Kakao yağının cilde olan faydaları saymakla bitecek kadar basit değildir. Farklı şekillerde ve farklı kullanımları ile cildinizi en iyi şekilde beslemektedir. İçerindeki E vitamini sayesinde cilde sağlık kazandırır ve cildinizi en iyi ve en kaliteli şekilde besler. Cilde doğal bir parlaklık ve bununla beraber doğal bir esneklik sağlar.

Kısacası cildinizi yeniler, derinizin yeni baştan üretilmesini sağlar. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kakao yağı, serbest radikaller ile en iyi şekilde savaşmaktadır. Ayrıca yaşlanma belirtilerini daha da azaltır. Artık kırışıklıklarınız eskisi kadar görünür olmaz. Cildinizin nemli ve her daim yumuşak kalmasına yardımcı olur. Normal, günlük hayatta kullandığınız nemlendiricilerden ziyade daha güzel ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca sadece yüzünüze değil tüm vücudunuza kakao yağı kullanabilirsiniz.

Çok hassas ve kuru bir cilde sahipseniz tam size göre bir yağ olmaktadır. Epilasyon işleminden sonra oluşan kızarıklık ve pürüzleri engeller. Jilet, ağda, epilasyon ne kullandığınız önemli olmadan işlemden sonra kakao yağını uygulama yaptığınız yerlere uygularsanız hem tahrişi azaltmış olur hem de pürüzleri en alt seviyeye indirmiş olursunuz. Bunların yanında güneş yanığı içinde birebir kullanılabilecek bir yağ olmaktadır.

Eğer sizlerde cildi hassaslardan ve çabuk tahriş olanlardansanız mutlaka kakao yağı kullanmanız tavsiye edilmektedir. Cildinizde oluşan ufak ya da büyük ne derece de bir yara var ise kakao yağı kullanarak yaralarınızı küçültebilir ya da tamamen yaralarınızı yok edebilirsiniz. Yaralar üzerindeki kaşıntıyı azaltır. Egzama ve deri iltihabı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Eğer sizlerin de saçlarında ya da vücudun da egzama rahatsızlığınız varsa kakao yağı en büyük tavsiyemiz olmaktadır. Vücutta oluşan doğal çatlakların giderilmesine sebep olmaktadır. Bunun yanında dudak çatlaklarının oluşmasını engellemek ya da çatlakları gidermek adına da kullanılabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.